Desert prajitura pufoasa cu visine

de robert_b in Prajituri, 21 Iul 2021 | 6197 vizualizari

 

Una dintre cele mai bune prăjituri cu vişine pe care le-am pregătit. Eu am văzut reţeta la Timea. Vă recomand s-o încercaţi.

 

INGREDIENTE

  • 5 ouă
  • un praf de sare
  • 7 linguri cu zahăr
  • 200 mL lapte
  • 150 mL ulei
  • 1 pliculeţ praf de copt
  • 340 g făină
  • 500 g vişine fără sâmburi
  • 1 pliculeţ zahăr vanilat.
Portii: 18
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura pufoasa cu visine:

Ouăle se mixează cu praful de sare şi cu zahărul până când îşi dublează volumul. Se adaugă laptele şi uleiul, iar apoi făina cernută şi amestecată cu praful de copt. Se omogenizează bine cu o spatulă de silicon. Compoziţia se toarnă într-o tavă cu dimensiunile de 35/20 cm, tapetată cu hârtie de copt. Se pun deasupra vişinile fără sâmburi şi se presară zahărul vanilat. Se coace prăjitura pentru 30-35 de minute la 180 de grade C. După răcire, prăjitura se pudrează cu zahăr.

TIPS-URI

1

Puteţi folosit şi alte fructe, precum caise sau căpşuni.

2

Se pot adăuga şi alte arome, precum coajă de lămâie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura pufoasa cu visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu crema de lapte